Prins Johan Friso vågner måske aldrig: Se meddelelsen fra det hollandske hof

Sådan lyder det nu fra det hollandske kongehus, som i dag via lægerne på sygehuset i Innsbruck i ØStrig orienterede offentligheden.

Den 43-årige hollandske prins blev i sidste uge ramt af en lavine ved østrigske skisportssted Lech, og siden har han været indlagt på sygehuset i Innsbruck.

Ved ulykken fik han hjertestop i 50 minutter, og derfor har han pådraget sig en alvorlig hjerneskade.

Lægerne oplyste så i dag, at Johan Friso måske aldrig kommer til bevidsthed, og skulle det alligevel ske, så kan det tage flere år før han kommer sig.

Så det er dystre meldinger og udsigter for det hollandske kongehus.

Her kan du læse den officielle meddelelse fra det hollandske kongehus (som vi har oversat via Google Translate):

Prins Friso blev bragt til Innsbruck University Hospital ved redningshelikopter på omkring 14:00 den 17. februar, efter at være blevet begravet af en lavine i Lech. Han blev dækket i cirka 25 minutter. På hospitalet, efter at have modtaget indledende behandling i genoplivning enhed blev han ført direkte til intensivafdelingen traume enhed.

Denne enhed har specialiseret sig i behandling af de mest alvorligt såret lavine patienter med den største medicinske og tekniske ekspertise. Enheden hoved er Dr. Wolfgang Koller. Vores enhed blev anmeldt af patientens forestående ankomst, og vi var i stand til at forberede alt i forvejen.

Prins Friso blev bragt til hospitalet under genoplivning forhold. På grund af den tid, han var dækket under sneen, havde hans hjerne blevet frataget ilt. Resultatet var hjertestop, som varede cirka 50 minutter. Patienten måtte genoplivet i hele denne periode. Halvtreds minutter er meget lang tid.

Man kunne sige, for lang. Vi håbede, at patientens milde underafkølet tilstand var tilstrækkeligt beskyttet hjernen mod for stor skade. Desværre er vores håb var forgæves. Siden sidste fredag, har et team af specialister kæmpet for at redde prins Friso liv. I går var det første MR-scanning er muligt, uden at bringe patienten i fare.

Da denne undersøgelse og den nyeste neurologiske tests i aftes er det klart, at iltmangel har forårsaget omfattende skader på patientens hjerne. På nuværende tidspunkt er det ikke sikkert, om han nogensinde vil genvinde bevidstheden. Under alle omstændigheder vil genoptræning tage måneder, hvis ikke år.

Prins Friso familie vil nu lede efter en passende rehabilitering facilitet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip