Prisen på busbilletter er eksploderet

Det bliver dyrere og dyrere at køre med bus, og det har givet flere biler på vejene. Det viser en analyse af prisudviklingen de seneste 12 år, som Nykredit har lavet for Søndagsavisen på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

Siden år 2000 er det blevet 70 procent dyrere at rejse med bus rundt om i Danmark. Togbilletterne er steget 45 procent i pris på den tid.

- De generelle forbrugerpriser er blot steget med 30 procent i den samme periode, og det kan være en årsag til, at folk vælger bilen frem for offentlig transport. For faktisk er den gennemsnitlige bilpris nærmest ikke steget fra 2000 til 2013, siger forbrugerøkonom i Nykredit, Johan Juul-Jensen, til Søndagsavisen.

I samme periode er antallet af familier med bil er steget med 17.000 hvert eneste år, så 220.000 flere danske familier i dag har fået egne hjul at køre på.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Blandt politikerne er der bred enighed om, at det er et problem, at priserne på offentlig transport løber fra de generelle prisstigninger i samfundet. Men selv om priserne er steget ganske voldsomt, er det ikke umiddelbart regeringens mål at få dem bragt ned igen.

- Jeg tror, det er vigtige at skabe mere effektiv og hurtigere offentlig transport frem for at sætte priserne ned. Lige nu er det næsten altid hurtigst at tage bilen frem for bus eller tog, og det er blandt andet det, vi vil ændre med vores nye plan for timedrift mellem de danske storbyer, siger Andreas Steenberg, radikal trafikordfører, til Søndagsavisen.

Dagens Gossip