Prisen på guld rasler ned

Det har gennem noget tid været den sikre havn alle søgte mod, men lige nu løber investorerne nærmest skrigende bort fra guldet. Mandag røg guldprisen ind i det største fald siden 80'erne.

Mere præcist faldt spotprisen på guld med 100 dollars pr. ounce svarende til 8,7 pct. i løbet af få timer mandag. Det er faldende europæiske efterspørgsel og svagere end forudset kinesisk økonomi, der skabte kvalerne for guldprisen.

Det skriver Financial Times webudgave ft.com.

Det var anden dag i træk, at guldprisen tog en gevaldig tur ned ad bakken. Senior strateg i Nordea Henrik Drusebjerg skriver i en kommentar, at udsalget af guld umiddelbart er drevet af frygten for, at Cypern vil finansiere deres krisepakke via salg af landets guldreserver.

Han understreger, at en mere forklaring nok er, at der ser ud til at være kommet mere styr på inflationen i Vesten og hvis vi igen er på vej ind i et scenarie med lavinflation er der ingen grund til at have guld som beskyttelse mod inflationen.

»Hertil kommer at en række tekniske niveauer blev brudt allerede i sidste uge og det har genereret et kortvarigt, men ret kraftigt frasalg,« siger Henrik Drusebjerg.

Dagens Gossip