Prisen på lejligheder stiger fortsat markant

Skrevet af admin

06/12/2013

Dagens topnyheder

Det bliver fortsat dyrere at købe lejlighed. På blot en måned er priserne steget med næsten en procent, så lejligheder nu koster mere end 11 procent mere end for et år siden, viser novembertal fra Boligsidens Markedsindeks.

- Det går fortsat rigtig godt med lejlighedsmarkedet - der sælges flere lejligheder, og priserne stiger fortsat, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

- Ikke overraskende er det særligt i Region Hovedstaden, at lejlighedspriserne er steget, men også i Region Nordjylland er priserne steget. Både her og i Region Nordjylland koster en lejlighed i gennemsnit 13 procent mere end for et år siden, siger hun.

Mens lejlighedsejerne tjener mere på at sælge, har husejerne i år ikke fået mere for boligen. Tal for november viser et lille fald i huspriserne på 0,6 procent den seneste måned.

Priserne på villaer og rækkehuse ligger meget stabilt og er blot steget med 0,9 procent de seneste 12 måneder.

- Huspriserne har ligget ekstremt stabilt på landsplan og er kun svinget med 150 kroner det seneste år. Men kurven ser ud til at være knækket i og nær København, her er huspriserne steget med 3,7 procent det seneste år, siger Birgit Daetz.

Husene vil blive dyrere i de fleste kommuner til næste år, men der vil være områder, hvor priserne ikke følger med.

- Og det kan blive et problem for de små samfund i yderområderne, siger kommunikationsdirektøren.

Ser man på sommerhusene, er priserne her steget med mere end priserne på villaer. Der er lagt 1,9 procent oven i prisen sammenlignet med sidste år, og blot på den seneste måned er priserne steget med 1,6 procent.

Der er også flere sommerhusejere, der har fået mod på at sætte sommerboligen til salg. Udbuddet er steget med knap syv procents siden sidste år.

I samme periode er salgstiden faldet godt fem procent siden sidste år, og det tager i dag gennemsnitligt 284 dage at sælge et sommerhus.

/ritzau/