Priserne stiger fortsat mindre end din løn

Det samlede forbrugerprisindeks steg i juni 0,9 procent i forhold til samme måned sidste år, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Dermed ligger prisstigningerne på samme niveau som måneden før.

De fortsat meget lave prisstigninger er godt nyt for dansk økonomi, fordi det betyder, at de danske husholdninger fortsat oplever en lille forbedring i levestandarden.

Det siger senioranalytiker i Nordea, Jan Størup Nielsen.

- Aktuelt stiger lønningerne i den private sektor således med omkring 1,2 procent, og selv om det i en historisk sammenhæng er meget lavt, så er det alligevel nok til at sikre en positiv reallønsudvikling, siger han i en kommentar til tallene.

Dermed er den lave inflation med til at styrke husholdningernes købekraft i en periode, hvor dansk økonomi i den grad har brug for et stigende privatforbrug til at løfte den samlede aktivitet.

- Hen over sommeren forventer vi, at den danske inflation vil falde yderligere tilbage, primært som følge af lavere prisstigninger inden for transportsektoren.

- Derfor venter vi, at inflationen vil nå ned på bare 0,4 procent i august. Hvis vi får ret, vil det i givet fald være den laveste inflation, der er målt i Danmark i mere end 40 år, siger Jan Størup Nielsen.

En stigning på kun 0,9 procent er langt under de 2,1 procent, som forbrugerpriserne i gennemsnit er steget med om året siden 2000.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip