Prison Break-hug springer ud i protest mod russisk homo-lov

Den 41-årige tv-stjerne, der er kendt som hovedrollen Michael Scofield i Prison Break, er igen i søgelyset, efter han i springer ud som homoseksuel og kritiserer Ruslands omstridte homolov i samme åndedrag.

Det gør han i et brev til folkene bag en filmfestival i Skt. Petersborg, som inviterede ham med som gæst.

Læs også: Russiske løbere kysser i protest

- Tak for din venlige invitation. Som en, der har nydt at besøge Rusland tidligere, og som har russiske aner, ville det gøre mig glad at takke ja. Men som en homoseksuel mand må jeg takke nej. Jeg er meget bekymret over den nuværende attitude mod og behandlingen af homoseksuelle mænd og kvinder fra den russiske regerings side. Situationen er på ingen måde acceptabel, og jeg kan ikke med god samvittighed deltage i festlig begivenhed, hvor værten er et land, hvor mennesker som mig systematisk bliver nægtet deres basale ret til at leve og elske åbent, skriver Wentworth Miller.

Læs også: Homoparade i Danmark skal presse Vladimir Putin

Brevet er blevet offentliggjort på den amerikanske organisation for homoseksuelles rettigheder, GLAAD's hjemmeside. Samme organisation roser ham for hans mod og for at vise russiske homoseksuelle, at de ikke er alene.

Rusland møder i disse dage skarp kritik fra store dele af verden på grund af den såkaldte homolov, som gør det forbudt at tale om homoseksualitet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip