Privat daginstitution anklages for fysisk straf af børn

Byrådet i Odder Kommune besluttede mandag aften at føre skærpet tilsyn med den private institution Myreturen.

Det sker efter forældre og tidligere medarbejdere har klaget over uaccaptable forhold såsom ”fysisk strafrelaterede metoder” og ”bevidst udelukkelse af børn som sanktion” i daginstitutionen ved den østjyske stationsby Odder.

Sagen blev behandlet på den lukkede del af byrådsmødet.

Til DR Østjylland forklarer Karsten Poulsen, der er direktør for Børneområdet i Odder Kommune, at han ikke ønsker at komme nærmere ind på de enkelte klager og anmeldelser.

- Det er kommunens vurdering, at der er ting i den pædagogiske praksis i Myretuen, der er uforenelige med dagtilbudslovens bestemmelser, siger Karsten Poulsen til Horsens Folkeblad.

Til DR udtaler formanden forældrebestyrelsen, Simon Quintal, at han ikke føler sig skræmt over anklagerne, der også vedrører mangel på nærvær og omsorg for vuggestue- og børnehavebørnene i institutionen.

Læs også: Fire ud af ti børn er dagligt otte timer i institution

- Jeg har meget stor tillid til Myreturen. Det er et unikt sted, som er fyldt med kreativitet, leg, nærvær og kærlighed, siger Simon Quintal.

Odder Kommune besluttede på gårdagens møde, at institutionen lukker for tilgang af flere børn. Samtidig skal Myreturen ansætte en pædagogisk leder i en fuldtidsstilling, som har en relevant lederuddannelse og er godkendt af kommunen.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip