Privat lektiehjælp er stadig for de få

Med folkeskolereformen, der træder i kraft i august 2014, får alle børn tilbudt lektiehjælp i folkeskolen, og man kan derfor forvente, at endnu færre vil betale for ydelsen. Men det tror de private udbydere af lektiehjælp ikke.

»Det er et helt andet produkt, vi tilbyder. Vi sætter mål op for hver enkelt elev. Vi finder en specifik udvalgt underviser til hver elev, og vi følger op efter hver undervisning. Så jeg tror ikke, at lektiecafeer bliver en konkurrent,« siger Rune Sørensen, der er landechef for Danmark i My Academy, der holdt sit indtog i Danmark i januar i år, til b.dk.

Han er overrasket over, at ikke flere forældre betaler for lektiehjælp ifølge Gallup-undersøgelsen, men det kan skyldes, at lektiehjælpen især er populær hos forældre til børn i folkeskolens ældste klasser og gymnasiet.

»Hovedvægten ligger i 9., 10. klasse og gymnasiet. På det tidspunkt får forældrene svært ved at hjælpe, og for mange virker det også godt, at det er én, der kommer udefra,« forklarer han.

Også hos Lektiekonsulenterne er de fleste kunder ældre elever i gymnasiet. Her er man heller ikke nervøse for, at obligatorisk lektiehjælp i folkeskolerne vil gøre indhug i kundegrundlaget.

»Den lektiehjælp, som skolerne kommer til at tilbyde, er noget helt andet end den lektiehjælp, vi giver, hvor eleverne får personlig vejledning og opfølgning - nærmest, som om de har en mentor,« siger administrerende direktør Andreas Weidinger fra Lektiekonsulenterne til b.dk. 

Det kan dog godt blive mere attraktivt for familier med yngre børn at betale for lektiehjælp, efter Skat har fastslået, at man kan få fradrag for børnepasning med lektiehjælp. Børnepasning er fradragsberettiget under boligjobordningen, og det er det også, hvis børnepasseren samtidig giver lektiehjælp.

»Vi har uddannede pædagoger, som hjælper med lektierne samtidig med, at de passer børnene. Hvis vi kun gav lektiehjælp ville den ikke være fradragsberettiget, og derfor har SKAT svaret os, at barnet ikke skal være ældre end 13 år,« siger Rune Sørensen,

Andreas Weidinger oplyser, at Lektiekonsulenterne på det seneste har fået klart flere henvendelser fra familier med børn under 14 år, fordi de kan få fradrag.

»Fradraget gør, at endnu flere vil kunne gøre brug af hjælpen, fordi det bliver billigere. Samtidig kan vi sætte ind medhjælpen tidligere,« siger Andreas Weidinger.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip