Privatansatte bakker op om overskudsdeling

Ministerens ønske om at droppe stive lønsystemer og lade medarbejdere få del i overskud, når det går godt, hvis de til gengæld accepterer en lavere månedsløn i dårlige tider, har bred opbakning blandt lønmodtagerne i de private virksomheder. Det fremgår af en ny meningsmåling, som Megafon har lavet for Politiken og TV 2.

Her svarer 52 procent af de 1.044 privatansatte lønmodtagere, der deltager i meningsmålingen, at de ville gå ned i fast løn, hvis de til gengæld fik mulighed for at få del i deres virksomheds eventuelle overskud.

»Det er i dag et helt overskyggendes hensyn for de fleste lønmodtagere at fastholde deres arbejdsplads. Vi har fået en mere fleksibel løndannelse, der gør, at virksomhedens økonomiske situation helt naturligt indgår i lønfastsættelsen og i den diskussion, der finder sted mellem den enkelte lønmodtager og ledelsen,« siger Fini Beilin, vicedirektør i Dansk Arbejdsgiverforening.

Han er ifølge Politiken overbevist om, at det offentlige arbejdsmarked er tvunget til at bevæge sig i samme retning, hvis regeringen vil realisere sine mål for en effektivisering af den offentlige sektor.

Det har ikke været muligt for Politiken at få en kommentar til den nye Megafon-måling fra LOs formand, Harald Børsting, der havde denne kommentar til Henrik Sass Larsens udmelding om nye kreative lønmodeller i Politiken i onsdags:

»Vi har ikke brug for nogen, som kloger sig om kreative lønmodeller. Kreativiteten udfolder sig hver dag ude i virksomhederne, hvor de ansatte tager ansvar for virksomhedens fremtid«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip