Privatansatte bakker op om overskudsdeling

Ministerens ønske om at droppe stive lønsystemer og lade medarbejdere få del i overskud, når det går godt, hvis de til gengæld accepterer en lavere månedsløn i dårlige tider, har bred opbakning blandt lønmodtagerne i de private virksomheder. Det fremgår af en ny meningsmåling, som Megafon har lavet for Politiken og TV 2.

Her svarer 52 procent af de 1.044 privatansatte lønmodtagere, der deltager i meningsmålingen, at de ville gå ned i fast løn, hvis de til gengæld fik mulighed for at få del i deres virksomheds eventuelle overskud.

»Det er i dag et helt overskyggendes hensyn for de fleste lønmodtagere at fastholde deres arbejdsplads. Vi har fået en mere fleksibel løndannelse, der gør, at virksomhedens økonomiske situation helt naturligt indgår i lønfastsættelsen og i den diskussion, der finder sted mellem den enkelte lønmodtager og ledelsen,« siger Fini Beilin, vicedirektør i Dansk Arbejdsgiverforening.

Han er ifølge Politiken overbevist om, at det offentlige arbejdsmarked er tvunget til at bevæge sig i samme retning, hvis regeringen vil realisere sine mål for en effektivisering af den offentlige sektor.

Det har ikke været muligt for Politiken at få en kommentar til den nye Megafon-måling fra LOs formand, Harald Børsting, der havde denne kommentar til Henrik Sass Larsens udmelding om nye kreative lønmodeller i Politiken i onsdags:

»Vi har ikke brug for nogen, som kloger sig om kreative lønmodeller. Kreativiteten udfolder sig hver dag ude i virksomhederne, hvor de ansatte tager ansvar for virksomhedens fremtid«.

Dagens Gossip