Private dagplejere i Nordjylland snød SKAT for ni millioner

Skattemyndighederne i Nordjylland har afsløret private dagplejere i et snyde statskassen for ni millioner kroner.

Det svarer til, at de private dagplejere i alt har fået forhøjet deres indkomster med omkring 20 millioner kroner, og 39 kan nu også se frem til en bøde.

Det sker selvom SKAT Nordjylland ellers de sidste to år har gjort det nemt for de private dagplejere at udfylde deres selvangivelse.

- Vi har i 2010 og 2011 sendt vejledningsbreve, der blandt andet forklarer, hvordan indtægten som privat dagplejer skal selvangives. Deres honorarer og tilskud bliver nemlig ikke indberettet automatisk til SKAT, som andre lønindtægter ellers gør, siger afdelingsleder John Lundgaard fra SKAT Nordjylland.

- De private dagplejere skal derfor selv huske at skrive indkomsten på selvangivelsen. For at finde ud af om vejledning hjælper flere til at selvangive korrekt, har der været sendt breve ud til 80 procent af alle private dagplejere i Nordjylland herunder også Skive og Viborg Kommune. Efter selvangivelsesfristens udløb er samtlige selvangivelser blevet kontrolleret.

- Ved at gøre det på den måde, har vi kunnet konstatere, at der er færre fejl i selvangivelserne fra den gruppe, der har modtaget vores vejledning. Vi er glade for, at vejledningen viser sig at have en effekt, og det er også positivt for os at konstatere, at de fleste selvangiver helt korrekt, siger John Lundgaard.

Det er dog ikke alle, der husker at selvangive. Heller ikke selvom de har modtaget et vejledningsbrev to år i træk.

- Vi er stødt på private dagplejere, som to år i træk har modtaget et vejledningsbrev, men som alligevel ikke selvangiver deres indkomst. Det ryster os, og vi har nu valgt at indstille 39 personer til at modtage en bøde, oven i den restskat de har modtaget for 2010, oplyser John Lundgaard fra SKAT Nordjylland.

De private dagplejere i Nordjylland har altså i alt fået forhøjet deres indkomster med næsten 20 millioner kroner for årene 2009 og 2010 svarende til, at der er sendt næsten 9 millioner kroner i statskassen.

Dagens Gossip