Private medier jubler over DF's sparekrav til DR

Det vil gavne aviser og andre privatejede medier, hvis politikerne svækker DR, sådan som Dansk Folkeparti lægger op til med et forslag om at skære en fjerdedel af nyheds- og underholdningsmastodontens budget.

Det mener Danske Medier, der er brancheorganisation for privatejede medier. Foreningens administrerende direktør, Ebbe Dal, erklærer sig "glad for det hele" i DF's forslag, som lanceres i en kronik i fredagens Berlingske Tidende.

- Det er punkter, vi har været optaget af i årevis, og vi er selvfølgelig glade for, at de borgerlige partier begynder at stille spørgsmål om DR's rolle, siger Ebbe Dal.

Det er særligt DR's skriftlige nyheder på nettet, der skævvrider konkurrencen i forhold til private medier, forklarer han.

- Vi har en opgave som går ud på at få de private mediers nyheder betalt af dem, der bruger dem.

- Hvis almindelige borgere bare kan se en kvalitetsnyhedstjeneste på DR, bliver den valgt frem for noget, hvor der skal betales. Det skaber på lang sigt en udvikling, hvor flere og flere får deres nyheder fra staten, siger Ebbe Dal.

Derudover mener Danske Medier, at DR bør holde sig fra underholdning og musik, som medieforbrugerne lige så vel kan få fra kommercielle producenter.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip