Privatfly skal finde tre savnede danskere i Filippinerne

Tre savnede danskere i det område i Filippinerne, som er hårdest ramt efter fredagens supertyfon, eftersøges nu af et privat chartret fly.

Ifølge den danske ambassadør i Malaysia og Filippinerne, Nicolai Ruge, mangler de danske myndigheder at få kontakt til i alt 15 personer fra den såkaldte danskerliste i området, men heraf er tre personer bosat i den hårdest ramte provins Leyte.

- Ved hjælp af Danmarks generalkonsul i Manila er det lykkedes at få de tre danskere inkluderet i en eftersøgning, som bliver organiseret af en privat virksomhed, der er tilknyttet generalkonsulens familie, siger Nicolai Ruge fra Kuala Lumpur.

- Firmaet har chartret et fly, som lettede mandag formiddag lokal tid fra Manila mod Tacloban City i Leyte-provinsen for at lede efter virksomhedens egne ansatte, men altså også de tre danskere, siger han.

Det danske Borgerservice har fået mange henvendelser fra pårørende om savnede personer i Filippinerne, efter at supertyfonen Haiyan ramte landet fredag.

Blandt de savnede mangler myndighederne fortsat også at få kontakt til 17 personer, som ikke samtidig har skrevet sig på listen over danskere i området.

- Det er typisk danskere, som er på en kortere gennemrejse i landet, siger Nicolai Ruge.

Udenrigsministeriet arbejder på højtryk for at få overblik over situationen i landet, hvor mindst 10.000 personer vurderes omkommet i den centrale del af Filippinerne.

Landets infrastruktur er lagt ned af naturkatastrofen, som betegnes som den værste i landets nyere historie.

Både telefoner og internet er nede i de tyfonramte områder, og det kan være årsag til, at man ikke har fået kontakt med de sidste danskere, siger ambassadøren.

- Heldigvis har vi fortsat ingen informationer om danskere blandt hverken omkomne eller tilskadekomne, siger Nicolai Ruge.

Omkring 4,5 millioner mennesker var ifølge filippinske myndigheder berørt af fredagens tyfon.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip