Privatmail belaster Troels Lunds forklaringer

Når Venstre-folk sender mail til hinandens private mailadresser om Helle Thornings skattesag, bestyrker det mistanken om, at der er foregået noget i ministeriet, som ikke skulle have fundet sted. Men det er ikke en rygende pistol.

Det mener Troels Mylenberg, der er chefredaktør på Fyens Amtsavis og politisk kommentator.

- De private mail bestyrker mistanken om, at der er noget her, som foregår lidt på den anden side, der helst ikke skal kunne ses i de offentlige papirer, siger Troels Mylenberg til Ritzau og tilføjer:

- At han bruger sin private mail, bekræfter jo bare et billede af, at skattesagen er noget, der har haft stor opmærksomhed hos ham og i Venstre som sådan.

Tilbage i 2010 sendte Venstres daværende politiske ordfører Peter Christensen (V) en e-mail til daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) om skattetekniske spørgsmål i Helle Thornings (S) og Stephen Kinnocks skattesag. Det skriver Berlingske.

Det skete til trods for, at den daværende minister både havde ministermail og folketingsmail. Og det "mudrer billedet" ifølge Troels Mylenberg.

- De nye oplysninger gør billedet endnu mere mudret. Det mistænkeliggør i hvert fald i endnu højere grad, at der er foregået noget, som ikke skulle have været foregået.

- For hvis det virkelig er sådan, at der ikke er noget at komme efter, og Troels Lund Poulsen ikke har blandet sig i sagen, hvorfor skulle han så overhovedet bruge sin private mail til disse oplysninger, siger han.

Troels Mylenberg understreger, at han ikke kender til de juridiske konsekvenser af, at der er sendt mail til private mailadresser. Men det undergraver Troels Lund Poulsens påstand om, at han ikke har haft interesse i sagen.

- I offentligheden mistænkeliggør det Troels Lund endnu mere, at han i gåseøjne ligefrem i sin fritid interesserer sig for det her, eller har behov for at indblande andre mailadresser i det, siger Troels Mylenberg.

Han mener dog ikke, at de private mail tegner et entydigt billede af, at der er foregået ulovligheder.

- Det står og falder jo stadig med, om der er den berømte rygende pistol, for der skal jo mere til, end blot at man har udvist interesse, siger Troels Mylenberg.

/ritzau/

Dagens Gossip