PRM / Skoleelever i Frederikshavn Kommune får invitation til erhvervslivet

Pressemeddelelse fra Frederikshavn Kommune
Når skolernes ældste klasser er på virksomhedsbesøg ender det ofte med en hurtig rundtur på lageret og en sodavand i kantinen. Det vil Frederikshavn Kommunes erhvervsplaymaker gøre op med. I kampen om de unges opmærksomhed skal der tages nye midler i brug, og med ansættelse af erhvervsplaymakeren har Frederikshavn Kommune taget det første skridt. Nu er arbejdet tilrettelagt til at tage det næste:


"Jeg er ansat til at bygge bro mellem skoler og erhvervsliv, for at kvalificere de unges viden om mulighederne for job og uddannelse indenfor kommunegrænsen. Jeg vil gennem mit arbejde fokusere på forløbet mellem folkeskole og erhvervsliv og skabe kontakt mellem de to parter. Helt konkret vil jeg efter sommerferien sætte fx virksomhedsbesøg i værk, hvor skoleeleverne forberedes på forhånd, så de er motiverede, når de mødes med og præsenteres for alle de forskellige jobfunktioner på en virksomhed. Det giver dem bedre forudsætninger for at stille kvalificerede spørgsmål og opleve selve jobfunktionerne i aktion. Jeg håber, at det sidste såkaldte "sodavandsbesøg" er foretaget i denne kommune," siger Tommy Lund Christensen, der er erhvervsplaymaker i Frederikshavn Kommune.


Formålet er at de unge mennesker og erhvervslivet i kommunen skal lære hinanden at kende, så de fremover kan finde hinanden igen i forbindelse med uddannelse og job. Erhvervsplaymakeren er derfor i gang med at invitere alle virksomheder til samarbejde om brobygningsforløb i udskolingsklasserne. Så hvis man som virksomhed har interesse i at komme i kontakt med de unge, så er det nu man skal slå til. Et andet tiltag er, at erhvervsplaymakeren sammen med Erhvervshus Nord fx vil sætte fokus på udvalget af valgfag i folkeskolens ældste klasser og med udgangspunkt i Frederikshavn Kommunes fire vækstspor - turisme, maritime, fødevarer og energi - skabe undervisningspakker, der er lette at gå til for den enkelte klasse og lærerteam.


"Det er vigtigt for Frederikshavn Kommune også at opretholde et højt akademisk kompetence niveau. Og brobygnings forløbene i virksomhederne skal i den forbindelse være med til at give de unge kendskab til alle de muligheder for job, der findes i nærområdet. Dem skal de kende, inden de eventuelt forlader kommunen for at tage en videregående uddannelse et andet sted, så de er klar over hvilke muligheder, der er, og får de bedste betingelser for at vende tilbage," siger Tommy Lund Christensen. Frederikshavn Kommune har en uddannelsesstrategi, der går ud på at 45 procent af en ungdomsårgang skal tage en erhvervsfaglig uddannelse for at komme manglen på kvalificeret arbejdskraft i møde. Samtidig ønsker Frederikshavn Kommune at fastholde og tiltrække unge til kommunen.
For yderligere oplysninger kontakt:


Tommy Lund Christensen, erhvervsplaymaker, Frederikshavn Kommune, +45 5171 1408
Link:

https://www.ritzauinfo.dk/data/images/00166/5800fe7d-2cb4-44bf-8081-e37d...Læs hele pressemeddelelsen på Ritzau Info her:
https://www.ritzauinfo.dk/release?releaseId=6887352

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip