Probana politianmeldt for rabat-fusk

Ombudsmanden mener, at Probana har overtrådt markedsføringsloven, der handler om, at en erhvervsdrivendes markedsføring ikke må indeholde vildledende eller urigtige angivelser. Ombudsmandens kritik går mere specifikt på, at Probana satte normalprisen på en mini-MBA-uddannelse til 35.000 kroner, mens der samtidig var noget, der lignede en en rullende rabatordning.

»Forbrugerombudsmanden har [...] undersøgt virksomhedens hjemmeside gennem en længere periode og kunne konstatere, at »sidste frist« for at opnå specialrabatten på 10.000 kr. hver dag blev fremrykket én dag. Hverken den oplyste normalpris eller »sidste frist« for at benytte tilbuddet var således korrekt,« skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse og tilføjer:

»Det er ikke lovligt at angive 35.000 kr. ex moms som en normalpris eller at oplyse en sidste frist for at benytte tilbuddet, hvis det ikke er tilfældet.«

Nu har Forbrugerombudsmanden således valgt at politianmelde Probana, der så skal efterforske sagen yderligere.

Det var fredag morgen ikke muligt at få en kommentar fra Probanas danske ejer Peter Joensen, der meldes på ferie. Probana henviser til, at Peter Joensen ved en tidligere lejlighed har slået fast, at han ikke er enig i Forbrugerombudsmandens kritik.

»Forbrugerombudsmanden har sat spørgsmålstegn ved, om vi må tilbyde de rabatter, som vi gør her under den økonomiske lavkonjunktur - på den måde, som vi gør det. Det mener vi godt, at vi må. Og vi vil derfor fortsætte med det. Vi overholder alle regler, og det vil vi altid gøre,« skrev Peter Joensen i marts i en mail til Børsen.

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip