Problemfamilier skal have ekstra hjælp på sygehusene

Det er formålet med et toårigt udviklingsprojekt, som Region Hovedstaden har søsat sammen med Herlev, Hvidovre og Københavns kommuner.

Projektet, der har fået en bevilling på tre millioner kroner, gennemføres på Hvidovre Hospital og Herlev Hospital, og ideen er at tilbyde bistand fra psykologer og socialrådgivere til sårbare familier.

»Målgruppen er sårbare patienter, der er ramt af forskellige parametre ud over sygdom, som gør, at de har svært ved at navigere i sygehussystemet. Det kan være lavindkomstfamilier, familier med psykiske diagnoser eller bare enlige forsørgere, der ikke har noget socialt netværk,« siger lederen af Tværfagligt Videnscenter for Patientstøtte, Carolina Magdalene Maier fra Region Hovedstaden.

Hun siger om målgruppen for projektet:

»De har svært ved at navigere i sygehussystemet. Mange af dem taler ikke samme sprog som dem, der arbejder i sygehusvæsenet, og de er ikke så trænet i selv at opsøge information, som veluddannede personer er. De giver op. Og når de efter udskrivelsen fra sygehuset kommer tilbage til eget hjem, oplever de at blive kastet rundt, når de skal i kontakt med kommunen, som skal stå for den opfølgende behandling,« siger Carolina Magdalene Maier.

Samtaler med socialrådgivere og psykologer skal sikre, at familierne får fat på de rigtige personer og ikke oplever at blive »kastebolde« i systemet.

»Vi har set behovet for en særlig indsats for sårbare familier de senere år i takt med, at der er skåret ned på psykologer og socialrådgivere på sygehusene. Behandlingen på sygehusene er blevet mere effektiv og hurtigere, men det er ikke alle, der kan håndtere den hurtige udskrivelse og den opfølgende behandling,« siger Carolina Magdalene Maier.

Hvis projektet viser sig at være en succes, vil Videnscenter for Patientstøtte stille erfaringerne til rådighed for landets øvrige regioner.

Projektet er i første omgang finansieret af regionen, men håbet er, at kommunerne og regionen sammen kan finde en finansieringsmodel, så indsatsen kan fortsætte, når udviklingsprojektet er gennemført.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip