Prøv Pac-Man i virkeligheden

Næste gang du skal finde på genial underholdning til et arrangement, er her et anderledes og absolut 80’er-lækkert spil. For få ting kan vække 80’er-nostalgien som de gamle arkadespil.

Navnet taler vel næsten for sig selv, men her er de pivenkle regler til Levende Pac-Man, der garanterer timers sjov. Du skal bruge et relativt stort asfalteret areal (fx en parkeringsplads). Derefter skal du tegne en Pac-Man-bane med gadekridt. Sådan noget kan du få i de fleste legetøjsbutikker. Du kan tegne den klassiske Pac-Man-bane eller være kreativ. Det er helt op til dig. Men pas på – gamle arkadefans kan være næsten religiøse om sådan nogle ting.

Når banen er tegnet op, fordeler du 24 godter på ligeligt på banen. Det er de små kugler, som Pac-Man skal samle op. Derudover placerer du 4 ekstra store godter, som er Pac-Mans superkugler.

Når godterne er fordelt, skal holdet sættes:Én person er Pac-Man og fire personer er spøgelser. Er der mange deltagere, kan flere Pac-Men og spøgelser deltage i samme fordeling.

Reglerne
Man må kun gå. Ikke løbe.

Pac-Man må bevæge sig både forlæns og baglæns og i alle retninger.

Spøgelser må kun gå forlæns og til højre og venstre.

Spøgelserne starter i midten og Pac-Man nederst i midten. Pac-Man bevæger sig rundt i labyrinten og samler godter op.

Hvis et spøgelse fanger Pac-Man, er Pac-Man død. Spillerne bytter, så et af spøgelserne starter som Pac-Man.

Hvis Pac-Man samler en af de 4 superkugler op, kan Pac-Man fange spøgelserne. Hvis et spøgelse bliver taget, skal spøgelset gå tilbage til midterfeltet og tælle langsomt til 10, før det løber ud i labyrinten igen. Pac-Man kan fange et spøgelse for hver Superkugler, der er samlet op.

Så er det bare at kridte skoene og sætte gang i spillet.


Skal det være vildere?
Først og fremmest er der ingen grænser for fjollede kostumer. Det gør kun oplevelsen bedre.

Pac-Man kan – og bør – sige sit ikoniske ”wakawaka” når spilleren bevæger sig rundt i labyrinten.

Godterne kan erstattes med små glas. Indholdet er op til dig.

Hvis denne form ikke er avanceret nok, har vi fundet to alternativer, som tager spillet til næste niveau. Pac Man Live, der kræver en teatersal eller hæklabyrint og det vilde PacManhattan, der har hele byen som legeplads

Til dig, der vil have endnu mere 80’er-sjove spil at lege med, kan du altid hoppe ind på Danske Spil Casinos nye 80’er automat. Den er fyldt med alt det lækre fra verdenshistoriens nok vildeste årti. Og de giver 20 kr gratis at spille for.

Find det her.

Dagens Gossip