Professionsuddannelser: HF'ere kan ende i blindgyde

Af principielle årsager støtter Danske Professionsuddannelser ikke et forslag om at afskære HF-studerende vejen til universitetsuddannelserne.

Heller ikke selv om forslaget fra Dansk Folkeparti går på, at HF i stedet skal give adgang til langt de fleste professionsuddannelser.

- Jeg mener, at det principielt er vigtigt, at alle gymnasieuddannelser fortsat giver adgang til alle videregående uddannelser, siger formand for Danske Professionsuddannelser Harald Mikkelsen.

- Vi har arbejdet rigtig meget på at undgå at skabe blindgyder i uddannelsessystemet, og det synspunkt står vi fast på. Hvis man har valgt en ungdomsuddannelse, som ikke er adgangsgivende, så står man i en låst situation, lyder det.

For vil de unge alligevel ikke have en professionsuddannelse, når de står med HF-beviset i hånden, så har de ikke mulighed for at vælge en universitetsuddannelse i stedet for.

Han medgiver, at forslaget umiddelbart lyder som en fordel for professionsuddannelserne. Men i formandens øjne kunne det ende med ikke at blive det.

- Ud fra et strengt egoistisk perspektiv, kan jeg sige, at det er fint, at HF giver eksklusivt adgang til de uddannelser, jeg har ansvar for. Men jeg mener, at det er meget vigtigt, at HF giver bred adgang, siger Harald Mikkelsen.

Formanden pointerer, at der er en mindre andel af de studerende på professionsuddannelserne, der vælger at læse videre på et universitet efterfølgende.

- Og hvordan vil de så være stillede nu? Jeg synes simpelthen, at det er et dårligt forslag, siger han.

Forslaget fra Dansk Folkeparti kommer forud for politiske forhandlinger på Christiansborg om justeringer i gymnasiereformen.

/ritzau/

Dagens Gossip