Professor: Dopingsvømmere har været uagtsomme

Det kan virke uskyldigt, når atleter kommer til at tage et ekstra hvæs af astmamedicinen, en skefuld hostesaft mere end normalt eller et hiv af en forkert Vicks-inhalator.

Men det er dyb alvor for to danske herresvømmere, som i de seneste uger er blevet testet positive for doping.

Mads Glæsner blev i weekenden frataget sine medaljer ved kortbane-VM i Istanbul sidste år og idømt tre måneders karantæne for at have indtaget stoffet levmetamfetamin.

Og ugen forinden var det Frans Johannessen, som blev knaldet for at have indtaget det ulovlige dopingmiddel terbutalin ved Danish Open i marts.

Sagerne er uafhængige af hinanden, men begge svømmere forklarer forseelserne med uopmærksomhed i forbindelse med brug af inhalatorer mod henholdsvis astma (Johannessen) og forstoppelse i næsen (Glæsner).

- For mange mennesker uden for sporten forekommer det urimeligt, at man straffer folk, der har astma, indleder juraprofessor Jens Evald.

Den tidligere formand for Anti Doping Danmark mener, at atleterne bør overholde nogle forholdsvis lempelige regler, når det kommer til den type af medicin, som sagerne omhandler.

- I begge tilfælde har man ikke været tilstrækkelig opmærksom, som jeg skønner det. Man har udvist uagtsomhed i forbindelse med indtagelsen.

- Det er deres eget ansvar, at de ikke kommer over en grænseværdi, som er fastsat. Der er ingen tvivl om, at astmamedicin er præstationsfremmende, siger Evald.

Han løfter pegefingeren over for svømmerne og kræver ekstra agtpågivenhed.

- De har en særlig tilladelse til at bruge det her dopingstof, og derfor kræver det en særlig agtpågivenhed. Især hvis man skifter stof eller anvender en inhalator eller lignende, mener Evald.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip