Professor hakket til døde af islamister i Bangladesh

Skrevet af admin

23/04/2016

Mest læste i dag

Bevæbnede gerningsmænd hakkede lørdag en lokal universitetsprofessor ihjel i Bangladesh ved et angreb, der ifølge politiet er typisk for militante islamisters vold mod sekulære og ateister.

Den 58-årige universitetsprofessor Rezaul Karim Siddique, blev angrebet bagfra med macheter, da han kom gående fra sit hjem og var på vej op til busstationen i byen Rajshahi, hvor han underviste i engelsk på byens universitet.

- Han blev hakket mindst tre gange i nakken, som blev skåret 70-80 procent over, siger Rajshahi politikommissær, Mohammad Shamsuddin.

Islamisk Stat har taget skylden for angrebet, skriver nyhedsbureauet Amaq, som har tilknytning til den ekstremistiske gruppe. Professoren blev dræbt, fordi han havde "opfordret til ateisme", hævder gruppen.

Professor Siddiques kolleger på universitet siger imidlertid ifølge Reuters, at han aldrig skrev eller talte om religion.

Ifølge politiet var han involveret i kulturprogrammer og havde oprettet en skole i Bagmara, der tidligere var bastion for den islamiske gruppe Jamayetul Mujahideen Bangladesh (JMB).

Medlemmer af denne gruppe blev anholdt sidste år for at have angrebet en katolsk præst.

Politikommissær Shamsuddin siger, at politiet ikke har navngivne mistænkte, men at angrebet er foregået efter samme mønster, som militante islamister har brugt tidligere.

En ung jurastuderende og onlineaktivist, Nazimuddin Samad, der havde skrevet negativt om islam på sin Facebook-side, blev brutalt dræbt i Bangladesh tidligere på måneden. Den 26-årige aktivist blev dræbt på åben gade i hovedstaden Dhaka.

- Mindst fire overfaldsmænd hakkede en machete i hovedet på Nazimuddin Samad, sagde Syed Nurul Islam fra Dhakas lokale politi til AFP for to uger siden.

En gruppe med tilknytning til terrornetværket al-Qaeda har taget skylden for angrebet på Samad, der angiveligt blev slået ihjel på grund af sine meget åbne ateistiske holdninger i landet, der har et stort muslimsk flertal.

I 2015 blev mindst fire bloggere og en redaktør dræbt efter at have ytret sig negativt om islam på nettet.

/ritzau/AFP