Professor: Risgaards fyringer ryster hele LO

Der gik kun få dage, fra Lizette Risgaard tirsdag blev valgt som LO's nye formand, til hun fredag valgte at skille sig af med fire ledende medarbejdere.

Det drejer sig blandt andet om cheføkonom Jan Kæraa, sekretariatschef Finn Larsen og udviklingschef Morten Madsen, der alle har stået den tidligere formand Harald Børsting meget nær.

Paladsrevolutionen, som nogle har kaldt det, sender rystelser gennem hele systemet, vurderer Steen Hildebrandt, der er professor emeritus ved Aarhus Universitet, hvor han blandt andet har forsket i ledelse gennem mange år.

- Det er usædvanligt, men det usædvanlige kan være nødvendigt for at markere, at LO efter den nye formands opfattelse befinder sig i en situation, som det er nødvendigt kraftigt at gøre op med, vurderer han.

Når en af Risgaards første gerninger som formand blev at fyre fire topfolk, sekretariatslederen, kommunikationschefen, cheføkonomen og udviklingschefen, så signalerer det, at der er betydelige og hurtige ændringer på vej, vurderer Hildebrandt.

Men fyringerne sætter også den nye formand under pres, advarer Hildebrandt.

- Den fare ligger lige om hjørnet, at forventningerne skrues så højt op, at skuffelsen lurer om hjørnet, hvis det ikke lykkes for formanden at trænge igennem med en ny og meget anderledes politik.

Tidligere formand for fagforbundet 3F Poul Erik Skov Christensen erkender over for både Ekstra Bladet og DR, at Lizette Risgaard ikke har fået en blid behandling, siden hun i 2007 blev valgt til næstformand for LO.

Flere af de fyrede var meget tæt på Risgaards forgænger, Harald Børsting. I Børstings farveltale ved LO-kongressen tirsdag var tre af de fire fyrede blandt de få, der fik en personlig hilsen fra den afgående formand.

- Der er nogle specielle folk, der er tæt på mig og har været det hele tiden, sagde en bevæget Børsting på kongressens sidste dag.

- Finn Larsen har været i LO længere end mig. Han har titel af sekretariatschef, men begiver sig ud i alt, herunder også politisk rådgivning, og Finn Larsen har aldrig taget fejl.

- Morten Madsen har en fantastisk evne til at klæde mine tåbelige tanker på.

- Jan holder mine talkundskaber ved lige. Han fodrer mig med tal morgen middag og aften, og engang imellem er jeg også i stand til at huske dem, lød det fra Børsting.

Ud over de tre er også kommunikationschef Kenneth Thue Nielsen fortid i LO.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip