Profiler i infight: Duellerne der kan afgøre braget

Denne sæsons største Superliga-kamp står i Farum Park i dag.

FC Nordsjælland kan forvandle endnu et forår til en ond drøm for FCK, der kan få mindsket sit forspring fra syv til fire point ned til Kasper Hjulmands forfølgere.

Sporten.dk giver her et overblik over tre af de dueller, der vil være med til at svinge guldpendulet mod hovedstaden eller Nordsjælland.

Andreas Cornelius vs. Jores Okore

Cornelius: Jores Okore er en virkelig god spiller. Han er god fysisk, er meget stærk i sine dueller og er utrolig vigtig for sit hold. Jeg har mødt ham et par gange til træningerne med landsholdet, men der tackler man jo ikke rigtigt igennem, man spiller ikke helt igennem. Men det er tydeligt, at han er mega-stærk, når man træner med ham. I de to kampe, jeg har spillet over for ham, tror jeg, det har været sjovt for folk at se, når vi havde nogle dueller. Jeg er også stor fysisk, så i duellerne med Okore skal jeg skal ind at bruge min krop og time det rigtigt. Jeg tror ikke, der er så stor forskel på vores styrke rent fysisk, så det gælder mest om at time det bedst og komme ind i duellerne først og rigtigt.

Okore: Jeg kendte Andreas Cornelius, før han slog igennem for FCK. Vi havde nogle gode dueller som ungdomsspillere. Han var jo lige så stor, som han er nu! På det tidspunkt var det mere kvaliteten af holdet, der gjorde forskellen, mens man nu bedre kan se den individuelle kvalitet hos spillerne, og det gælder også ham. Han er en stærk gut, som også er god i fødderne, men jeg tror, jeg kan matche ham på de områder. Han har været rigtig skarp i år og vist, at han kan score mål. Det er en duel, jeg glæder mig meget til. Vores plan er at holde ham så langt væk fra vores felt som muligt. Vi skal lukke ned for deres kanter, så de ikke kommer til indlæg, og så gælder det om for mig og Ivan Runje at holde Cornelius væk og skabe så meget plads til Jesper (Hansen, red.) som muligt, så han kan komme ud i feltet.

Lars Jacobsen vs. Joshua John

Lars Jacobsen: Han er helt sikkert en dygtig spiller, som jeg har stor respekt for. Han er hurtig og stærk i en-mod-en-duellerne. En klassisk kantspiller, der har hurtigheden og kan drible og score mål. En spiller, der kan være matchafgørende. Det er ikke, fordi, jeg laver noget om på mit spil, fordi jeg spiller over for ham frem for en anden kant. John har naturligvis nogle kvaliteter, som jeg er helt klar over, og så forsøger jeg at løse den opgave bedst muligt. Men det er ikke, fordi det er det altoverskyggende tema for mig, at John skal spille over for mig. Der er virkelig mange andre aspekter i løbet af en kamp, som jeg fokuserer på.

Joshua John: Jeg ved, at han spillede i Premier Leauge og er en meget erfaren spiller. Han vil forsøge at komme først på bolden, og han søger at angribe meget. Han er en god spiller. Jeg har også set ham spille for det danske landshold. Han er teknisk stærk og én af FCKs vigtigste spillere på grund af sin alder og erfaring. Nøglen for mig er, at holdet sætter mine kvaliteter i scene. Jeg vil jo gerne drible og udfordre min direkte modstander. Lars Jacobsen vil meget gerne fremad, og jeg skal selvfølgelig følge ham defensivt også. Men der kommer måske nogle huller. Det skal vi se på i den taktiske træning.

Daniel Jensen vs. Nicolai Stokholm

Daniel Jensen: Nu har jeg oplevet ham på landsholdet, og Nicolai er en stille og rolig fyr, der lægger gode afleveringer og ser spillet rigtig godt. Han er helt klart en af dem, der holder sammen på det hele på holdet fra centralt hold. Det er imponerende, at han stadig har den drivkraft i den alder, han har. Jeg kan så med min alder godt sætte mig ind i, at han har den drivkraft, så det kommer ikke bag på mig. Det er kun en pil opad, at han præsterer på det niveau i den alder. Det, der er kendetegnende for Stokholm og FCN generelt, er, at de kan lide at spille fodbold, at bruge bolden meget. Så det er måske på det fysiske, vi skal sætte os igennem i forhold til duellerne på midtbanen.

Stokholm: Daniel Jensen? Ham tænker jeg ikke så meget over endnu. Jeg har faktisk ikke set FCK spille i hele kampforløb, men jeg har ladet mig fortælle, at han oftest har spillet længere fremme på banen som offensiv midt. Jeg var så heldig at møde ham til landsholdssamling. Han er en teknisk stærk spiller med god boldkontrol. Daniel er en dygtig spiller og har vist, at han - selvom han havde et mindre godt ophold i Italien - har masser af spilleglæde, og det kan jeg sagtens skrive under på, at det betyder meget. FCK er mere end enkelte spillere. Men når vi taler midtbanen, handler det om at få overtaget. Oftest, hvis du har kontrol på midten af banen, har du initiativet i kampen. Det ønsker både vi og FCK. Så den duel er ekstremt vigtig for kampforløbet, men det er i felterne, at fodboldkampe bliver afgjort.

Dagens Gossip