Prognose: Blå blok trækker fra rød blok

En time efter valgstederne er lukket, begynder blå blok at trække fra i DR's prognose over optalte stemmer.

Med 6,3 procent talt op ligger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, og hans støttepartier til 93 mandater, hvilket er nok til at sikre dem regeringsmagten uden støtte fra de fire nordatlantiske mandater.

Rød blok står lige nu kun til 82 mandater.

Ifølge TV2's prognose står blå blok til 90 mandater, mens rød blok står til 85.

I procent har de blå partier ifølge DR's prognose 53,4, mens den siddende regering kun har 46,6 procent bag sig.

Det er især Dansk Folkeparti, der bringer blå blok i front. Partiet står til en fremgang på 9,7 procentpoint til 22 procent af stemmerne. Det vil give partiet 39 mandater - det højeste antal i blå blok.

Venstre står derimod til at gå tilbage med 6,5 procentpoint til 20,2 procent, svarende til 36 mandater.

Socialdemokraterne ser fortsat ud til at blive Folketingets største parti med 26,8 procent af stemmerne, hvilket er en fremgang på 2,0 procentpoint.

Den fremgang bliver dog opvejet af støttepartierne SF og De Radikale, som med henholdsvis 3,7 og 4,0 procent af stemmerne begge står til miste over halvdelen af deres mandater.

Alternativet står derimod til et godt resultat ved partiets første valg med en tilslutning på 4,0 procent, som vil give syv mandater.

Også Enhedslisten bidrager med fremgang til rød blok med 8,1 procent af stemmerne svarende til 14 mandater.

Venstrefløjspartiet står dermed til at blive Folketingets fjerde største foran Liberal Alliance, som ligeledes går frem med 1,9 procentpoint til 6,9 procent.

De Konservative ser fortsat ud til at blive tingets mindste parti med 3,4 procent af stemmerne, mens Kristendemokraterne med 0,9 procent er et stykke fra de 2,0 procent, der vil give adgang til Folketinget.

Partiet kan dog også opnå valg ved at sikre sig et kredsmandat.

/ritzau/

Dagens Gossip