Projekt giver udsatte muligheden for at snuse til job

Skrevet af admin

11/01/2016

Mest læste i dag

Med projekt JobFirst vil regeringen forbedre mulighederne for udsatte borgere, herunder folk i ressourceforløb og langtidsledige, for at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

I stedet for at afvente, at der først tages hånd om eksempelvis sociale og helbredsmæssige udfordringer, skal borgerne ud og afprøve forskellige arbejdsopgaver i forskellige virksomheder så hurtigt som muligt.

- Vi skal meget hurtigere, end vi gør i dag, sikre en eller anden form for kontakt mellem borgerne og en rigtig virksomhed, siger beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V).

Beskæftigelsesministeren understreger, at borgeren skal have de nødvendige skånehensyn og tilknyttes en mentor, der følger og støtter vedkommende.

Meningen er, at borgeren bliver ved med at prøve forskellige arbejdsopgaver og virksomheder, indtil det rette match er fundet.

- Målet med det her er at gøre tilværelsen bedre for mennesker, siger Jørn Neergaard Larsen.

Enhedslisten har ofte kritiseret de såkaldte ressourceforløb, der blev introduceret med reformen af førtidspension i 2013, for ikke at tage hensyn til de mennesker, der er for syge til at arbejde.

Partiets arbejdsmarkedsordfører, Finn Sørensen, kalder imidlertid projekt JobFirst "fornuftigt".

- Jeg hæfter mig især ved mentorordningen. Det er noget af det, der mangler i uhyggelig grad i social- og beskæftigelsespolitikken, siger han.

- Den korteste vej tilbage til arbejdsmarkedet er ikke altid er den bedste for alle. Men for de borgere, der har et overskud, kan det være en god idé, tilføjer Finn Sørensen.

Også i Landsforeningen Sind ser man positivt på projektet, fortæller formand Knud Kristensen.

- I forhold til ressourceforløb har vi jo kritiseret, at man får tilbuddet alt for sent og bliver sendt ud i noget, man ikke magter. Derfor mener jeg, at det her projekt peger i den rigtige retning, siger han.

- Men det er stadigvæk et tilbud til de, der fungerer bedst, påpeger Knud Kristensen.

Der er afsat 53,5 millioner kroner til projektet, som 1. marts rulles ud i 16 kommuner udvalgt af Beskæftigelsesministeriet.

/ritzau/