Promotor afviser kritik af ukøn kamp: Sådan er boksning

Tre omgange. Det var, hvad danske boksefans blev spist af med, da Patrick Nielsen og Rudy Markussen sent lørdag aften tørnede sammen i Brøndby Hallen.

24-årige Nielsen var en klasse bedre end den 14 år ældre Markussen, der blev knockoutet i tredje omgang.

Det udløste utilfredshed blandt tilskuere i Brøndby samt tv-seere, der havde betalt 499 kroner for at se kampen. I hallen og på sociale medier var det ikke alle, der mente, de havde fået valuta for pengene.

Den kritik afviser promotor Kalle Sauerland, der arrangerede kampen.

- Sådan er boksning. Jeg har prøvet at rejse til Las Vegas for at se Mike Tyson, hvor kampen varede 45 sekunder. Vi vidste, det ikke ville blive en køn kamp eller en ren fight, men at det ville blive mere følelsesmæssigt, siger Sauerland om lørdagens kamp.

Han var imponeret over Patrick Nielsen.

- Patrick udklasserede Rudy. Han var iskold og vandt allerede den mentale kamp, der har kørt de seneste uger.

- Patrick viste, at han er klart den bedste bokser, han bevægede sig godt. Men kønt var det ikke. Det var, som jeg forventede, siger Kalle Sauerland.

Han lovede inden kampen en VM-kamp til vinderen, og det holder han fast i. Arthur Abraham er udset til at blive modstanderen.

- Jeg vil garantere Patrick en VM-kamp, og Abraham er en mulighed. Det går vi efter. Men det bliver ikke Patricks næste kamp. Han har brug for en kamp mere inden, siger Kalle Sauerland.

/ritzau/

Dagens Gossip