Protest mod stigende buspriser udviklede sig voldeligt

Her har det ført til voldelige demonstrationer, at priserne på bus- og metrobilletter står til at stige, skriver BBC, som rapporterer om voldelige demonstrationer i storbyerne Sao Paulo og Rio de Janeiro.

I Sao Paulo blev mindst 55 personer ifølge en lokal avis såret under sammenstød mellem politi og demonstranter, og ordensmagten måtte gribe ind med gummikugler og tåregas. Omkring 40 personer er blevet anholdt. Avisen Folha de Sao Paulo skriver, at seks af dens journalister er blevet såret.

Politiet har ifølge BBC forsøgt at inddæmme demonstranterne, som dog har haft held til at trænge ind på gaden Avenida Paulista i Sao Paulo, hvor de har begået hærværk mod en række butikker.

Det har fået den lokale guvernør til at kalde demonstranterne for »vandaler«, og han lover, at voldsepisoderne ikke får lov til at gentage sig.

En enkeltbillet i Sao Paulo har hidtil koste tre real, svarende til 7,85 kroner, men stiger nu til 3,20 real, cirka 8,40 kroner. Myndighederne hævder, at prisstigningen ligger under inflationen.

Dagens Gossip