PSG slider sig til pokaltriumf over miniputter

31/05/2015

Der burde være adskillige niveauers forskel på milliardholdet Paris Saint-Germain, der er franske mestre, og et midterhold fra den næstbedste række, men det var ikke tilfældet i den franske pokalfinale lørdag.

Storfavoritterne måtte slide hårdt og grave dybt for at nedlægge Ligue 2-holdet Auxerre med 1-0 på en scoring i anden halvleg.

PSG burde være Auxerre ganske overlegne på alle parametre, men holdet fra næstbedste række bed fint fra sig og stod godt i defensiven.

I store dele af første halvleg holdt Auxerre Zlatan Ibrahimovic og co. langt væk fra store chancer, mens holdet også selv kom til afslutninger i den anden ende.

Derfor var det også ganske fortjent, at det undertippede mandskab kunne gå til pause med 0-0 efter en overraskende jævnbyrdig forestilling i de første 45 minutter.

Efter pausen fik pariserne mere fat i spillet, og Auxerre lukrerede mere og mere på kontraangreb ud fra en stærk defensiv, og det havde Thomas Kahlenbergs tidligere klub god succes med langt hen ad vejen.

Ikke overraskende begyndte trætheden dog at melde sig hos Auxerre-spillerne midtvejs i anden halvleg, og det straffede PSG prompte.

På et knaldhårdt hovedstød efter 65 minutter bragte Edinson Cavani mestrene på kurs mod the double via undersiden af overliggeren.

Scoringen gav PSG en smule mere ro på, og bolden blev holdt meget i egne rækker, mens de trætte Auxerre-spillere forsøgte at få fat i den lille runde.

Det havde de meget svært ved, og det var svært at se, hvordan udligningen skulle komme.

Den kom da heller aldrig, og storfavoritterne kunne løfte armene i vejret efter en smal 1-0-sejr.