Psykiater tiltalt for at dyrke sex med patient - nægter sig skyldig

En 49-årig psykiater, der er tiltalt for at have misbrugt sin stilling ved at have sex med en af sine patienter, nægter sig skyldig.

Det forklarer han ved Retten i Aarhus, der onsdag har taget fat på den opsigtsvækkende sag om psykiateren, der i 2011 blev dømt i en lignende sag i Norge.

Han er tiltalt for at have skaffet sig samleje med kvinden ved ugentlige behandlingsmøder, mens psykiateren var ansat i et vikariat på psykiatrisk hospital i Aarhus i perioden fra oktober 2013 til august 2014.

- Jeg var ikke forelsket i ham, jeg havde slet ikke de følelser, men det var en slags besættelse for ham (den tiltalte, red.), forklarer kvinden, som lægen er tiltalt for at have haft sex med.

Kvinden var i behandling for psykisk sygdom, og selv om den tiltalte var afdelingslæge og kun undtagelsesvist tog sig af behandling af patienter, blev han alligevel behandlende læge for kvinden.

Kvinden har forklaret, at lægen ved flere lejligheder gav hende gaver. Blandt andet gav han hende 2000 kroner til køb af undertøj og 1000 kroner til en tur til Djurs Sommerland sammen med kvindens børn.

Da kvinden skulle på ferie på Club La Santa Sport, tilbød lægen hende desuden 2000 kroner, hvilket hun afslog.

Lægen selv har forklaret, at kvinden åbenlyst flirtede med ham, og han erkender, at han følte sig tiltrukket af kvinden.

Han siger dog, at han ikke har haft seksuelle relationer til kvinden i perioden fra oktober til tiden omkring 1. juli 2014, da han var læge for kvinden.

Psykiateren har en lignende sag med sig i bagagen. I 2011 blev han dømt i Norge for at have udnyttet en psykisk syg patient seksuelt.

Hvis psykiateren kendes skyldig i tiltalen, risikerer han op mod et års fængsel for misbrug af en patients behandlingsmæssige afhængighed.

/ritzau/

Dagens Gossip