Psykiatriske patienter må vente længere på behandling

Der går stadig længere tid, før voksne psykiatriske patienter får behandling. I 2013 måtte de i gennemsnit vente 43 dage efter den første kontakt med det psykiatriske system mod blot 35 dage i 2010.

Det oplyser Rigsrevisionen i et notat til Folketingets statsrevisorer.

Ventetiden vokser, skønt såvel Sundhedsministeriet som de fem regioner har taget flere initiativer for at sikre, at voksne kan få psykiatrisk behandling.

I 2013 måtte hver femte psykiatrisk patient vente mere end to måneder på behandling. I 2010 var det kun godt hver ottende patient.

Selv om Rigsrevisionen erkender, at det tager tid, før Sundhedsministeriets og de fem regioners initiativer virker, kritiserer Rigsrevisionen de manglende resultater.

- Rigsrevisionen finder det ikke tilfredsstillende, at ventetiderne er fortsat med at stige, siden beretningen om voksnes adgang til psykiatrisk behandling blev afgivet i 2010, og at der ifølge ministeriet først i 2016 kan ventes en positiv udvikling i ventetiderne, lyder det.

Regionerne skal ifølge Rigsrevisionen arbejde "aktivt og målrettet" på at behandle flere voksne psykiatriske patienter. Det ser dystert ud, hedder det fra Rigsrevisionen:

- Danske Regioner kan ikke redegøre for, hvornår de forventer, at ventetiden vil ændre sig i positiv retning.

Venstre vil sænke ventelisterne ved bedre behandling og ved klare mål ligesom Psykiatriudvalget, siger psykiatriordfører Jane Heitmann.

- Vi bakker Rigsrevisionen op i, at det ikke er acceptabelt, at ventetiden stiger, siger hun.

I satspuljen har alle partier undtagen Enhedslisten afsat 410 millioner kroner til psykiatri over fire år, siger Jane Heitmann, der påpeger, at S-SF før valget lovede at bruge to milliarder kroner mere på psykiatri.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip