Psykisk syg anholdt for kvælertag på kvinde

Skrevet af admin

24/08/2014

Dagens topnyheder

Københavns Politi har anholdt en psykisk syg mand og sigtet ham for drabsforsøg på en kvinde, oplyser den centrale efterforskningsleder Kristian Aaskov til Ritzau.

- Der er tale om en sag fra torsdag, hvor en kvinde bliver overfaldet i området omkring Christiania, fortæller efterforskningslederen.

Ved overfaldet tog manden halsgreb på kvinden og klemte til. Politiet ser på sagen med alvorlige øjne.

- Hun var været til undersøgelse, og der er blevet konstateret punktformede blødninger i øjnene, så der er rejst sigtelse for drabsforsøg, siger Kristian Aaskov.

Punktformede blødninger i øjnene er et tegn på, at kvinden har været i livsfare i forbindelse med overfaldet, og det er blandt andet derfor, at sigtelsen lyder på drabsforsøg.

Den sigtede mand er imidlertid så psykisk uligevægtig, at han ikke er i stand til at medvirke ved et retsmøde, som der søndag skal være i sagen.

Anklagemyndigheden i København vil derfor bede en dommer om at afsige en kendelse om varetægtsfængsling in absentia. Det betyder, at politiet kan tilbageholde manden, indtil han er rask nok til at møde i retten, hvor en dommer på ny skal vurdere sagen.

På grund af mandens psykiske tilstand vil man bede om, at varetægtsfængslingen skal foregå i form af indlæggelse på en psykiatrisk afdeling.

/ritzau/