Puha: Så mange af os børster ikke tænder

Over halvdelen af de 18-30 årige går i seng uden at børste tænder.

Faktisk er det 58 procent af de unge, der springer tandbørstningen over inden sengetid, og generelt er der ikke meget at smile af, hvis man skal tro en ny undersøgelse om danskernes tandbørstningsvaner.

Den nye undersøgelse, der er foretaget af Voxmeter på vegne af Zendium, har boret sig frem til, at hver femte dansker ikke altid får børstet bisserne de anbefalede to gange to minutter om dagen.

Læs også: Tandlæger gør foruroligende opdagelse i 10-årig piges mund

Undersøgelsen er sket på baggrund af interview med 1000 danskere, der er ligeligt fordelt blandt køn, alder og bopæl. Fælles for flere af dem er, at de åbenbart er for trætte til at svinge tandbørsten, når mørket har lagt sig over landet. Det skriver Avisen.dk.

Singler springer tandbørsten over

43 procent af undersøgelsens deltagere, der ikke børster tænder to gange dagligt, tilskriver den dårlige mundhygiejne med træthed, mens dovenskab og glemsomhed også er typiske forklaringer på, hvorfor børsten blev i tandkruset.

Singler er også syndere, når det kommer til at springe tandbørstningen over.

Derimod er der en større chance for, at du får børstet bisserne, hvis du er i et parforhold.

Den nye undersøgelse viser nemlig at 38 procent af landets singler af og til lader tandbørsten hvile, og derfor ikke kommer op på de to anbefalede tandbørstninger.

Tallet er derimod nede på 22 procent, når vi snakker danskere i parforhold.

Man skal lidt op i alderen, hvis man vil finde de mest trofaste til at proppe tandbørsten i munden. Kun en ottendedel af undersøgelsens deltagere over 60 år svarer, at de engang imellem springer poleringen af tandsættet over. 

Dagens Gossip