Pukkelhval kastede rundt med surfere

Mindst en person er kommet til skade, da en 15-meter lang pukkelhval dukkede op blandt svømmere og surfere på Sydneys ikoniske strand Bondi søndag morgen lokal tid.

Med sin hale viftede hvalen flere mennesker op af vandet, skriver avisen Sydney Morning Herald.

Hvalen havde nærmet sig en gruppe på omtrent 15 surfere, der befandt sig ved et bølgebrud omkring 30 meter ude i vandet.

Det store dyr dykkede ned under surferne, der sad på deres bræt. Men ved bevægelsen slog den med halen - og kastede flere af surferne i vejret.

- Den var så stor som en bus og sendte bare surferne på flyvetur, siger Lachlan Harris, der var en af flere hundrede vidner til den usædvanlige begivenhed, til Sydney Morning Herald.

Til trods for beskedne vintertemperaturer i den australske storby var stranden godt fyldt, og Lachlan Harris, der var på sin ugentlige gåtur ved stranden, siger, at hvalen var et forunderligt syn.

- Alle på stranden stoppede op for at kigge. Det var uvirkeligt. Den svømmede bare rundt mellem gruppen af 15 mænd på surfbræt midt i bugten og et par svømmere - og det så ud som om, den legede med dem. Vi stod bare alle som forstenet.

- Og så, whoosh, op kom halen - og fyrene med, fortæller han.

En af surferne måtte hjælpes af livredderne, da hvalens slag med halen slog ham kortvarigt bevidstløs.

Han blev iført nakkestøtte og sendt med ambulance til et hospital, hvor hans tilstand er stabil.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip