Pukki sikrer sen Brøndby-revanche mod Randers

02/11/2014

De ledte og ledte. Men Brøndby-spillerne måtte vente til det 87. minut, før de fandt nøglen til at åbne Randers FC's forsvar, som er det stærkeste i Superligaen.

Da Teemu Pukkis skud tre minutter før tid ramte en modstander og gik i mål, var alle Brøndby-frustrationerne gennem kampen imidlertid glemt.

Med 1-0-sejren har Brøndby 21 point for 13 kampe, det samme som Randers FC, der lukkede det blot 9. mål ind i ligaen i sæsonen.

De 12.497 tilskuere fik samtidig set Brøndby tage revanche for 0-2-nederlaget til netop Randers FC i september.

Dengang var hele 25.551 tilskuere mødt frem på Brøndby Stadion for at se giraffen - også kaldet Daniel Agger - få comeback i den gule trøje, men han måtte skadet se hele kampen fra bænken.

I søndagens kamp var landsholdsanføreren imidlertid med, og det var tydeligt at se, hvem der med fagter og overblik er leder i det unge Brøndby-forsvar.

Det var dog mest hjemmeholdets offensiv, der var i fokus i kampens indledning, mens Randers lignede et hold, der gik benhårdt efter 0-0.

Der var ikke mange chancer at skrive hjem om i første halvleg. Det skyldtes, ud over den gode Randers-defensiv, også, at der simpelthen ikke var nok kvalitet i indlæggene fra hjemmeholdet.

Fraset en blokeret afslutning fra Johan Elmander skulle man hen til det 20. minut, før der for alvor skete noget spændende, rent chancemæssigt.

20-årige Riza Durmisi bragede et frispark på indersiden af stolpen, mens Randers-målmanden Karl-Johan Johnsson så magtesløs til.

Først fem minutter senere havde Randers-holdet en egentlig chance, men Viktor Lundbergs frisparksafslutning havde ikke samme kvalitet som Riza Durmisis.

Udeholdet begyndte på dette tidspunkt at komme godt med, og Randers havde et par halve chancer mere før pausen.

Anden halvleg blev indledt med et varsel om et muligt Brøndby-pres, da anfører Thomas Kahlenberg headede tæt forbi mål.

Det helt store pres lod dog vente på sig, for det dygtige Randers FC-forsvar med to gange Mads, Agesen og Fenger, i midten lod sig fortsat ikke åbne.

Og da Johan Elmander omsider tog et par smarte træk og kom i position til skud, kolliderede han med angrebskollegaen Teemu Pukki.

Thomas Frank så mere og mere frustreret ud på sidelinjen, og det må have bekymret Brøndby-træneren at se blandt andre Kahlenberg og Elmander smide bolden væk på egen banehalvdel.

Randers-angriberne lurede hele tiden på chancen, og Mikael Ishak gjorde pludselig tilskuerne opmærksomme på sin tilstedeværelse med et par afslutninger over mål.

Med cirka et kvarter tilbage fik kampen for alvor nerve, da både indskiftede Christian Nørgaard, Riza Durmisi og Teemu Pukki inden for kort tid var tæt på at bringe Brøndby foran.

Og kort før tid kom så den store forløsning, som gav Brøndbys meget entusiastiske publikum den sejr, de havde forsøgt at synge holdet frem til gennem hele kampen.