Pulje kan fylde 600 fodboldbaner med ny skov på landet

Cirka 1,2 millioner træer på et areal, der svarer til omtrent 600 fodboldbaner.

Så meget privat skov kan der plantes for de ti millioner kroner, der er afsat i en ny tilskudspulje rettet mod danske landmænd.

Målet med ordningen er at nedbringe udledningen af kvælstof til åer, fjorde og vand nær kysterne, fortæller miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) i en pressemeddelelse.

- Tilskuddet til privat skovrejsning skal allerede fra 2016 bidrage til at reducere udledningen af kvælstof. Det er godt for vandmiljøet og grundvandet, men også godt nyt for naturen, biodiversiteten og alle os, der nyder en tur ud i det grønne, siger han.

Interessen for at plante privat skov har historisk været stor blandt de danske lodsejere, lyder det. Tilskudsordningen finansieres via landdistriktsaftalen for 2016.

- Danske landmænd vil gerne gøre en frivillig indsats for at pleje naturen, reducere udledning af kvælstof og passe på grundvandet, siger Esben Lunde Larsen.

- En af måderne er at give tilskud til at plante mere privat skov med midler fra det danske landdistriktsprogram, og det har vi nu gjort nemmere og enklere at søge tilskud til.

Også tidligere har landmænd haft mulighed for at søge støtte til at rejse privat skov. Men med den nye pulje bliver det altså ifølge regeringen lettere.

Det hænger blandt andet sammen med, at der vil være færre tilskudssatser, og at tilskuddet til at plante skov vil blive udbetalt i én rate.

Der kan søges om tilskud til privat skovrejsning fra 1. juli 2016 til og med 23. august 2016 via Styrelsen for Vand- og Naturforvaltnings hjemmeside, www.svana.dk.

I dag er cirka 14 procent af Danmarks areal dækket af skov.

/ritzau/

Dagens Gossip