Pumperne kører stadig - nu på tredje døgn

Skrevet af admin

29/12/2015

Dagens topnyheder

Weekendens voldsomme regnvejr og oversvømmelser volder stadig problemer flere steder i landet. Beredskabsstyrelsen har tirsdag 47 mand indsat for at pumpe vand væk.

Det fortæller operativ chef i Beredskabsstyrelsen Lars Schou.

Det er i Alken Enge ved Skanderborg, Bogense på Fyn, Felsted, Sønderborg og Gørløse ved Hillerød, at der stadig arbejdes.

- Vi pumper alle de steder. Men ved Skanderborg ved Alken Enge har vi også sat mobile dæmninger op, og i Gørløse er der en sandsækkefylder på vej, siger Lars Schou.

Han håber, at styrelsen kan være færdig med at pumpe vand væk for denne gang i aften.

- Gørløse begyndte vi på i går, så det kan godt være, at det tager lidt længere tid. De andre steder regner vi med at være færdige med i aften, siger han og tilføjer:

- Men nogle gange bliver man overrasket over, hvor meget vand der løber til, når man begynder at pumpe.

Beredskabsstyrelsen sendte det første hold med mandskab og pumper af sted lørdag ved middagstid, og tirsdag pumper styrelsen så på tredje døgn.

Men der er stadig et stykke vej før, at det slår rekorden.

- Ved skybruddet i København i 2011 pumpede vi i tre dage. Nu nærmer vi os niveauet for det.

- Det næste vendepunkt vil være, når vi har været indsat i en uge. Det var vi under stormen Bodil (i 2013, red.). Så længe håber vi, at det ikke varer, siger Lars Schou.

Weekendens vandmasser har også forvoldt problemer for trafikken.

Kalundborgmotorvejen har været spærret i begge retninger ved frakørsel 2 Kvanløse på grund af store mængder vand på kørebanen.

Ringvejen i Odense har også været spærret mellem Niels Bohrs Alle og Nyborgvej i begge retninger, da der lå vand på vejen. Begge motorveje er tirsdag eftermiddag blevet åbnet igen.

/ritzau/