Pundets styrtdyk kan give blodbad blandt især mindre virksomheder

Tophistorie fra Finans distribueret af Ritzau.

INFO: Anvendelse af Ritzaus tophistorietjeneste (tidl. Citattjenesten) og materiale herfra forudsætter accept af vilkårene i bunden af denne meddelelse.

**** RITZAUS TOPHISTORIETJENESTE ****

Det britiske pund er faldet 12 pct. siden årsskiftet, og det betyder en styrtblødende økonomi i mange små og mellemstore virksomheder, der har Storbritannien som det vigtigste marked. De forsikrer sig nemlig sjældent mod valutatab, skriver Finans.»Nogle mindre virksomheder vil givetvis blive ramt meget hårdt af det faldende pund. De har hverken ressourcerne, erfaringen eller den internationale spredning til at forsikre sig mod det store kursfald, der er sket,« siger Kasper Ernest, chef for interesseorganisationen Dansk Erhvervs Bruxelles-kontor, til Finans.Det britiske marked er blandt de fem største danske eksportmarkeder. Mens store virksomheder har spredt deres salg over mange geografiske regioner, koncentrerer de mindre virksomheder sig typisk om nærmarkeder som Storbritannien.»Nogle mindre virksomheder vil få alvorlige skrammer, fordi de er så eksponeret mod Storbritannien. De har en tendens til at opfatte valutaafdækning som en udgift, de helst undgår, og det vil ramme nogle,« siger Henning Boye Hansen, direktør og specialist i små og mellemstore virksomheder i revisionskoncernen BDO.Samtidig er der ilde varsler for de kommende måneder for de samme virksomheder.»Vi tror, at det britiske pund skal falde en del yderligere – med op mod 8-9 pct. endnu over de næste måneder. Grunden er den store politiske usikkerhed om Storbritanniens status over for EU, som bl.a. betyder, at folk ikke vil være så tilbøjelige til at sende kapital ind i Storbritannien,« siger Thomas Harr, analysechef i Danske Bank, til Finans.Link til artiklen: http://finans.dk/finans/erhverv/ECE8803587/pundets-styrtdyk-kan-give-blo...

Redaktionel kontakt:

Dorthe Nørgaard

tlf.: 87383361

e-mail: [email protected]

**** DENNE ARTIKEL ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Finans ****

Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus tophistorietjeneste:

- Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

- En artikel må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

- Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet - også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

- Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

- Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.

- Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at inkludere dette ved videreudnyttelse.

Dagens Gossip