Pusher Street: Tiltalte må vente længe på dom

Mange tiltalte i det store sagskompleks om organiseret hashsalg i Pusher Street i Christiania må vente i lang tid, før de får den endelige afgørelse.

Østre Landsret har meddelt, at retten først fra marts næste år kan tage fat på tre af sagerne, oplyses det til Ritzau.

Dommene i disse sager ventes at blive afsagt i sommeren 2016.

Nogle af forsvarerne ærgrer sig. Meningen med at føre straffesager fordufter delvist, når der går så lang tid fra gerning til dom.

- Hvis konsekvensen først kommer flere år efter, kan man tvivle på den afskrækkende effekt, siger advokat Janus Malcolm Pedersen.

- Den lange berammelsestid i landsretten er bestemt ikke tilfredsstillende, siger advokaten.

Hans klient blev anholdt i marts 2014 sammen med cirka 80 andre under politiets store operation, som blev kaldt Nordlys.

I marts i år blev han af Københavns Byret idømt fængsel i to år og ni måneder. Han har anket dommen - men resultatet får han altså først i sommeren 2016.

Også andre advokater siger, at uvisheden er en belastning. Den lange ventetid kan i sig selv være skadelig, mener advokat Helle Lokdam.

- Mulighederne for resocialisering bliver forringet. Den lange ventetid kan virke ødelæggende for manges fremtid, når det gælder job og uddannelse. Og det bekymrer mig, siger hun.

Fra starten meddelte landsretten, at man først kunne behandle sagerne fra marts 2016.

- Vi blev ikke spurgt, om vi kunne for eksempel i november eller december i år, siger advokat Rolf Gregersen.

Det afgørende spørgsmål bliver, om de tiltalte kan dømmes for medvirken til salg af hash selv på dage, hvor de ikke selv var til stede i Pusher Street.

I alt er der seks sager mod folk tilknyttet boderne. Som nævnt indledes tre sager i marts næste år. En ventes at begynde i september i år, og anden indledes i januar næste år.

Den sidste sag er endnu ikke på plads. Anklagemyndigheden har bedt Den Særlige Klageret om at fjerne fem forsvarere, fordi de på grund af andre sager ikke kan være med fra marts.

Foreløbig er denne sag dog planlagt til at begynde i august 2016 - og med dom i november 2016.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip