Pushere kastede sten og flasker mod politiet

Et par betjente var ved at anholde to pushere ved en hashbod, da de blev angrebet med sten og flasker. Samtidig gik en kamphund til angreb på en civilklædt betjent, som trak sin tjenestepistol og skulle til at skyde hunden, inden dens ejer kom ilende til.

På vej ud af Christiania blev betjentene på ny angrebet, forklarer Poul Kjeldsen.

»De var fuldstændig vilde, de her stenkastere, for der kommer faktisk en skoleklasse, der var på guidet tur på Christiania. De kommer på mellemhånd mellem politi og stenkastere, som bare fortsætter med at kaste sten. Så dem skal vi også sørge for at beskytte og guide ud. Det lykkedes så også,« siger Poul Kjeldsen.

Politiet formåede på grund af urolighederne kun at anholde to personer på Christiania og beslaglægge en beskeden mængde hash. Poul Kjeldsen forsikrer imidlertid, at mindst én person kan forvente at blive anholdt i de kommende dage.

»Da en af stenkasterne er ved at blive anholdt, lykkedes det ham at slå en betjent i de ædlere dele og stikke af. Men ham skal vi nok finde, og så bliver han sigtet for vold mod tjenestemand. Ham ved vi godt, hvem er,« siger Poul Kjeldsen.

Fire-fem andre personer er desuden i politiets kikkert efter torsdagens uroligheder på Christiania.

Poul Kjeldsen understreger, at det ikke er det normale billede af Christiania, og han vil i de kommende dage tage en dialog om hændelsen med christianitterne.

»Det er ikke noget, som hverken de eller politiet kan have en interesse i,« siger Poul Kjeldsen og fastslår, at det er en mindre skare, der holder til i og omkring Pusherstreet, der står bag.

Dagens Gossip