Pussy Riot-medlem sultestrejker over at blive »behandlet som slave«

RUSLAND: Et medlem af den fængslede russiske punkbandgruppe Pussy Riot meddeler, at hun fra mandag indleder en sultestrejke, indtil hendes krav om at blive flyttet til et andet fængsel bliver mødt. Det sker i protest over ulidelige arbejdsforhold og trusler på livet, skriver Nadezha Tolokonnikova ifølge nyhedsbureauet AFP i et langt brev.

»Jeg forlanger, at vi skal behandles som mennesker og ikke som slaver,« siger Nadezha Tolokonnikova i brevet sendt ud til medierne fra fængslet Beresniki, som ligger over 1.000 kilometer nordøst for Moskva.

»Forholdene i fængslet er som Gulag, og derfor har jeg besluttet at ty til en ekstrem aktion, men jeg er helt overbevist om, at det er den eneste vej ud for mig,« lyder det yderligere fra den 23-årige mor, der i malende beskrivelser beretter om de ifølge hende »slavelignende« tilstande.

»Kvindelige indsatte bliver tvunget til at arbejde 16-17 timer om dagen. Fra klokken 7.30 om morgenen indtil klokken 00.30,« siger Nadezha Tolokonnikova.

I juni i år valgte Maria Alyokhina, den anden af de to fængslede medlemmer af det russiske punkband Pussy Riot at stoppe sin sultestrejke efter 11 dage. Dengang blev hendes protestaktion med krav om bedre personlig sikkerhed i fængslet nemlig mødt. Hvorvidt Nadezha Tolokonnikovas protestaktion vil give pote eller ej, vil nu tiden vise.Nadezha Tolokonnikova og Maria Alyokhina blev begge idømt to års fængsel i august 2012, mens den tredje dømte kvinde i punkgruppen, Jekaterina Samutsevitj, blev sat på fri fod i oktober 2012 efter en appelsag.

Dagens Gossip