Pussy Riot-medlemmer er anholdt i Sotji

De to mest kendte medlemmer af punkprotesgruppen Pussy Riot siger, de er blevet anholdt i OL-byen Sotji.

Det drejer sig om Nadesjda Tolokonnikova og Maria Aljokhina.

De oplyser, at de er blevet tilbageholdt i centrum af Sotji.

- Vi er blevet anholdt og er beskyldt for røveri, skriver Tolokonnikova på Twitter.

Hun skriver, at de ikke har foretaget sig noget ulovligt.

- Da vi blev anholdt, var vi ikke i gang med nogen form for optræden, vi gik bare rundt i Sotji, fortæller hun.

Begge kvinder kom kort før jul på fri fod efter at have siddet fængslet i længere tid efter en happening i en ortodoks kirke i Moskva, hvor de under en gudstjeneste hånede præsident Vladimir Putin.

Tolokonnikova siger, at hun og Aljokhina har været i Sotji i lidt over en dag med den hensigt at give nogle "olympiske optrædener".

Her ville de synge en ny protestsang med titlen "Putin skal nok lære dig at elske dit moderland".

Begge kvinder har været modstandere af De Olympiske Lege, som de anser for at være Putins projekt, og de har opfordret til at boykotte legene.

Kunstnergruppen Vojna, som ledes af Tolokonnikovas mand, oplyser, at yderligere syv personer er anholdt sammen med Tolokonnikova og Aljokhina.

De blev ført væk i et af politiets køretøjer.

Blandt de anholdte er fotografen Jevgenij Feldman, som på Twitter skriver, at politiet tilsyneladende beskyldte dem for tyveri på et hotel.

To andre af de tilbageholdte er ifølge en lokal miljøgruppe Semjon Simonov fra borgerrettighedsgruppen Memorial og den lokale aktivist David Khakim.

Tolokonnikova og Aljokhina blev i 2012 idømt to års fængsel for bølleoptøjer, efter de havde opført en såkaldt punkopera i Frelserkirken i Moskva, som var et bidende angreb på Putin.

Fængslingen af de to gjorde dem med et slag internationalt berømte, og de støttes af navne af som Madonna, Yoko Ono og Myanmar oppositionsleder Aung San Suu Kyi.

Da de kort før jul blev løsladt som led i en større amnesti, stemplede de dette som et propagandastunt fra Putins side forud for vinter-OL.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip