Pussy Riot skal tale om demokrati på Folkemødet

Skrevet af admin

30/12/2015

Mest læste i dag

Folkemødet i Allinge til sommer får igen besøg af prominente og kontroversielle internationale gæster, når den russiske aktivistgruppe Pussy Riot lægger vejen forbi klippeøen.

Medlemmer af gruppen stiller op for at diskutere demokrati og frihedsrettigheder på baggrund af deres egne erfaringer fra Rusland, hvor deres systemkritiske aktioner har medført fængselsstraffe.

Og punkfeministerne er ifølge kulturminister Bertel Haarder (V) hjerteligt velkomne.

- Indbyderne er i deres fulde ret til at benytte ytringsfriheden ligesom Trykkefrihedsselskabet sidste år. Jeg vil ikke være smagsdommer, siger han til Berlingske.

Han henviser til islamkritikeren Geert Wilders' besøg ved det seneste Folkemøde, hvor også den græske højrefløjspolitiker Georgios Epitideios Gyldent Daggry deltog.

Det vakte en del kritik flere steder fra, og spørgsmålet er, hvordan Pussy Riots deltagen vil blive opfattet i Rusland.

- Det er noget, man fra russisk side vil være utilfreds med, og man vil også lufte den utilfredshed, forventer jeg.

- Man bryder sig ikke om, at Pussy Riot og andre systemkritikere kan få en platform at udfolde sig fra, siger Flemming Splidsboel Hansen, der er seniorforsker i russisk indenrigs- og udenrigspolitik, til Berlingske.

Pussy Riot stiller op på Folkemødets hovedscene fredag den 17. juni klokken 19.

Gruppen skal undervejs på mødet desuden mødes med danske politikere og repræsentanter for en række interesseorganisationer.

/ritzau/