Putin beordrer styrker på militærøvelse tilbage

Den russiske præsident, Vladimir Putin, beordrer styrker, der har deltaget i militærøvelser i det centrale og vestlige Rusland, tilbage til deres baser, siger en talsmand fra Kreml til nyhedsbureauer.

Den ender som planlagt, siger talsmanden.

- Den øverste kommandant for den russiske føderations væbnede styrker, Vladimir Putin, gav ordre til soldaterne og enhederne, som tager del i øvelsen, om at vende tilbage til deres baser.

Militærøvelsen har intet at gøre med de russiske styrker, der har sat sig på den ukrainske halvø Krim.

Men den blev iværksat i sidste uge med deltagelse af op mod 150.000 soldater og blev af flere tolket som en advarsel til Ukraine.

Præsident Putin mødte mandag selv op for at overvære militærøvelsen. Det var en tilsyneladende meget tilfreds leder, der så soldater og våben i aktion.

På Krim har det forlydt, at de russiske styrker havde fremsat et ultimatum til ukrainske soldater på halvøen om at overgive sig senest klokken fire tirsdag morgen eller risikere konsekvenserne.

Det blev senere afvist af Rusland.

- Det er det rene sludder, sagde en unavngiven kilde i den russiske sortehavsflåde ifølge nyhedsbureauet Interfax.

Russiske soldater har i flere dage omringet Ukraines militære baser på halvøen, hvor Rusland har strategisk vigtige flådebaser.

Sent mandag lød det tilmed, at russisk militær havde taget kontrol over en ukrainsk grænsepost ved en færgeovergang mellem Ukraine og Rusland, og at russerne var i færd med at sende mandskabsvogne med soldater ind på den ukrainske halvø.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip