Putin: Flystyrt i Sinai var terrorangreb

Det var terror, da et russiske passagerfly 31. oktober styrtede ned over Sinai-ørkenen i Egypten med 224 mennesker om bord.

Det fastslår Ruslands præsident, Vladimir Putin.

- Mordene på vores folk i Sinai er blandt de mest blodige forbrydelser i antal af ofre. Vi vil ikke tørre tårerne bort fra vores sjæl og hjerter, siger han.

- Dette vil være en del af os for altid, men det vil ikke stoppe os i at finde og straffe forbryderne.

Islamisk Stat har tidligere sagt, at det stod bag, men Rusland har tøvet med at fastslå, at der kunne være tale om et attentat.

Den russiske efterretningstjeneste FSB siger, at der er fundet spor efter sprængstof i det nedstyrtede fly i Sinai.

- Man kan utvetydigt fastslå, at det var en terrorhandling, erklærer lederen af FSB, Aleksander Bortnikov.

Men en embedsmand i det egyptiske ministerium for flyfart siger, at den egyptisk-ledede efterforskning af flystyrtet endnu ikke har fundet beviser, der kan bekræfte, at det var en terrorhandling, skriver nyhedsbureauet dpa.

Det var et Airbus A321-passagerfly fra det russiske selskab Metrojet, som styrtede ned 31. oktober 23 minutter efter start fra lufthavnen i den egyptiske badeby, Sharm el-Sheikh.

Langt de fleste af de omkomne var russere.

Efterretningstjenester i USA og Storbritannien meddelte få dage efter, at flyet var styrtet, at der havde været en bombe om bord, som var sprængt.

De gættede på, at det var Ruslands beslutning i efteråret - at bombe oprørere i Syrien, herunder IS, fra luften - som udløste en hævnaktion. Det gik ud over det russiske passagerfly.

Putin siger tirsdag, at nu hvor det er konstateret, at det er IS som stod bag, så vil de russiske kampfly intensivere deres angreb mod de islamistiske ekstremister.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip