Putin: Folk som Sepp Blatter fortjener en Nobel-pris

Det er sagt mange gange. Er der to, som tilsyneladende står sammen, så er det den russiske præsident, Vladimir Putin, og præsidenten for det internationale fodboldforbund (Fifa), Sepp Blatter.

Mandag blev det varme forhold igen bekræftet, da Putin til schweizisk tv meddelte, at folk som Sepp Blatter fortjener en nobelpris for deres arbejde.

- Folk som Fifa's præsident, Sepp Blatter, fortjener Nobelprisen, lød det således fra Putin i de schweiziske tv-nyheder mandag aften.

- Jeg mener, at folk som hr. Blatter eller andre, der er i spidsen for store internationale sportsforbund, eller Den Olympiske Komité, fortjener en speciel anerkendelse. Hvis der er nogen, der fortjener Nobelprisen, så er det disse folk, sagde Putin ifølge Reuters.

Rusland er vært for VM-slutrunden i 2018. Ved flere lejligheder har Putin bakket op om Sepp Blatter, der har været i gevaldig modvind, siden korruptionsskandalen i verdensforbundet brød ud i maj.

Blatter meddelte efter lang tids pres tidligere i år, at han træder tilbage 26. februar til næste år, hvor Fifa holder ekstraordinært præsidentvalg.

/ritzau/

Dagens Gossip