Putin fraråder russere at rejse til Tyrkiet

Klimaet mellem den tyrkiske og russiske regering er på nulpunktet efter tyrkerne tirsdag skød et russisk fly ned.

Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, har anklaget tyrkerne for at have planlagt nedskydningen, der efter hans opfattelse var et "velforberedt bagholdsangreb", skriver nyhedsbureauet Reuters.

Sergej Lavrov tilføjede samtidig, at det er et velkendt faktum, at "terrorister benytter tyrkisk territorium" men han afviste, at Rusland vil føre krig mod Tyrkiet.

Ifølge udenrigsministeren vil den tyrkiske nedskydning af det russiske fly påvirke de forhandlinger om fred i Syrien, der foregår i Wien.

Ifølge det tyrkiske udenrigsministerium skal Lavrov mødes med sin tyrkiske kollega, Mevlüt Cavusoglu, inden for de kommende dage for at diskutere og dele militære og diplomatiske informationer om hændelsen.

Det møde afviser den russiske udenrigsminister dog at have accepteret at møde op til.

Tyrkiet har givet udtryk for, at man håber, at hændelsen ikke fører til en eskalering af det nu kolde forhold mellem de to lande.

Den russiske præsident er dog ikke bleg for at give sin analyse af problemerne i det tyrkiske samfund.

- Problemet er ikke tragedien, som vi var vidne til i går, siger Vladimir Putin.

- Problemet stikker meget dybere. Vi ser, at det nuværende tyrkiske lederskab gennem et betydeligt antal år har ført en bevidst politik om at støtte islamiseringen af landet, siger Putin ifølge det russiske nyhedsbureau Tass.

Putin fraråder efter tirsdagens nedskydning russere at rejse til Tyrkiet, efter at han tirsdag kaldte angrebene for "et knivstik i ryggen" og erklærede, at det vil få "alvorlige konsekvenser."

Én af de to russiske piloter fra kampflyet blev fundet af den syriske hær, og piloten befinder sig nu i russernes varetægt.

Den anden pilot døde, efter at tyrkerne skød det russiske fly ned.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip