Putin: Hvor er beviser for giftgasangreb?

Der findes foreløbig ingen beviser for, at det syriske regime har anvendt kemiske våben mod oprørerne. Det siger Ruslands præsident, Vladimir Putin.

I en telefonsamtale med den britiske premierminister, David Cameron, mandag, sagde Putin, at det hverken er bevist, at et angreb med giftgasser har fundet sted, eller hvem som stod bag angrebet.

Cameron fastholdt ifølge en udskrift af samtalen mellem de to, at der er ikke er særlig stor tvivl om, at præsident Bashar al-Assads soldater har gennemført et angreb med kemiske våben.

Den britiske regeringsleder tvivler på, at oprørerne har mulighed for at gennemføre den slags angreb, og han fremhævede, at regimet i dagene inden og efter angrebet sidste onsdag havde bombet området.

- Regimet forhindrede også FN (inspektører, red.) adgang umiddelbart efter. Det tyder på, at det havde noget at skjule, sagde Cameron til Putin.

Ingen af de to gentog deres opbakning til en aftale fra G8-mødet i juni om kemiske våben. Alle landene på mødet var enige om, at brug af af den slags våben berettiger det internationale samfund til at svare igen.

Diplomater fra Rusland og USA skulle have mødtes onsdag i Haag. Men det møde er mandag blevet aflyst på grund af "igangværende rådslagninger" om giftgasangrebet i Syrien, lyder det fra det amerikanske udenrigsministerium.

På mødet skulle diplomaterne have diskuteret en fredskonference, der skulle finde en løsning på borgerkrigen i Syrien. Parterne vil nu finde en anden dato for mødet, lyder det.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, fastslog mandag, at en militær intervention i Syrien uden et FN-mandat vil være et "alvorligt brud" på international lov.

/ritzau/AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip