Putin kræver grundig analyse af flygtningestrømme i EU

Skrevet af admin

31/03/2016

Dagens topnyheder

Ruslands præsident beordrer sit embedsværk til at levere en grundig analyse af flygtningestrømmene i Europa, så han kan navigere og planlægge sit eget lands politik derefter.

Vladimir Putin mener, at det er stort set umuligt for migranterne at falde til i Rusland, siger han på et møde i landets nationale sikkerhedsråd.

- Situationen skal analyseres. Der skal drages konklusioner fra migrationskrisen i Europa, og vore egne beslutninger skal tilpasses, hvor det er nødvendigt, så de tager højde for eksisterende og mulige trusler, siger Vladimir Putin.

På mødet understreger Putin, at udviklingen i Mellemøsten og andre regioner, hvor migrantstrømme kan opstå, skal overvåges konstant.

- Vi ser, hvor alvorlige konsekvenserne af de svært kontrollerbare flygtningestrømme fra Mellemøsten, Nordafrika og Afghanistan er i Europa. Kriminaliteten er stigende. Der er religiøse og nationale konflikter og sociale spændinger, siger Putin.

Migranter i denne situation har ifølge præsidenten nærmest ingen "mulighed for at blive integreret i samfundet. De bliver lette ofre for propaganda, og de kan rekrutteres af ekstremister og terrororganisationer".

Putin konstaterer, at migrationen fører til øget radikalisering både blandt migranter og russere.

/ritzau/Tass