Putin: Moskva ignorerer ikke Ankaras hjælp til terrorister

Ruslands præsident, Vladimir Putin, siger ifølge Reuters, at Tyrkiet "mere end en gang vil fortryde" dets nedskydning af et russisk kampfly nær den tyrkisk-syriske grænse.

I sin årlige tv-tale til befolkningen understreger Putin, at "Moskva ikke vil ignorere Ankaras hjælp til terrorister".

- Vi vil ikke glemme denne sammensvorenhed med terrorister. Vi har altid anset og vil altid anse forræderi for at være den ultimativt mest nedrige handling. Det skal være klart for dem, der i Tyrkiet skød vore piloter i ryggen, hedder det i den årlige tv-transmitterede tale fra Putin til de russiske parlamentarikere.

Den russiske leder gjorde det ikke klart, hvordan Rusland vil gå videre med at straffe Tyrkiet. Moskva har allerede indført særlige økonomiske foranstaltninger mod Tyrkiet.

Rusland har indført importforbud mod visse tyrkiske produkter, en del russiske virksomheder har fået ordre til at begrænse antallet af tyrkiske ansatte, og russiske rejsebureauer skal undgå at sælge rejser til Tyrkiet.

Moskva ophæver også en praksis med visa-fri rejser frem og tilbage fra Tyrkiet, og i de seneste dage har Rusland anklaget Tyrkiets præsident, Recep Recep Tayyip Erdogan, og hans familie for at være involveret i oliehandel med Islamisk Stat.

Russerne hævder, at Tyrkiet er den største forbruger af den olie, som den ekstremistiske bevægelse har stjålet i Irak og Syrien.

Putin gør det dog klart, at Rusland ikke vil give sig af med "militær sabelraslen".

- Men hvis nogen tror, at denne frygtelige forbrydelse, drabet på vores folk, kun vil føre til sanktioner på importen af tomater eller begrænse byggebranchen, så tager de grueligt fejl, siger han.

Informationer, som skulle vise Tyrkiets hjælp til Islamisk Stat, bliver fremlagt af det russiske forsvarsministerium i næste uge.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip