Putin og Obama lover støtte til truet våbenhvile i Syrien

Skrevet af admin

18/04/2016

Dagens topnyheder

Rusland og USA er klar til at træde i karakter og støtte en skrøbelig våbenstilstand i Syrien, lyder det efter et telefonmøde mellem de to landes præsidenter.

Barack Obama og Vladimir Putin drøftede mandag den tilspidsede situation i det krigshærgede land, oplyser Kreml ifølge det russiske nyhedsbureau Tass.

Det var netop Rusland og USA, der tidligere på året banede vejen for den våbenstilstand, som blev accepteret af de stridende parter for knap to måneder siden.

Men den seneste tid har begge parter krænket aftalen, som de ekstremistiske grupper Islamisk Stat og Nusrafronten ikke er med i.

- Putin lagde vægt på behovet for, at den moderate opposition lægger afstand til Islamisk Stat og Nusrafronten. Han tilføjede, at grænsen mellem Syrien og Tyrkiet skal lukkes, da militante og våben kommer den vej ind til ekstremisterne, siger Kreml i en meddelelse ifølge Tass.

Mandag meddelte den syriske opposition i High Negotiations Committee (HNC), at den har brug for en tænkepause i fredsprocessen i Genève.

Delegationen fra HNC vil blive i Schweiz, og FN-mægleren Staffan de Mistura bekræfter, at han fortsat vil mødes med repræsentanter fra oppositionen - blot på uformelt niveau.

/ritzau/