Putin roser Elton John

Ruslands førstemand roser John i høje toner og kalder den britiske popridder for »et usædvanligt menneske«.

Bemærkningerne falder som reaktion på nogle nylige koncerter, som sangeren nægtede at aflyse i protest mod Ruslands middelalderlige behandling af homoseksuelle.

John opfordrede også sine kolleger til at undlade at boykotte Rusland, fordi dette ville få nationens bøsser og lesbiske til at stå alene midt i hetzen mod dem.

Mens vinter-OL i Rusland hastigt nærmer sig, tager Putin bladet fra munden og roser sangeren over for BBC-journalisten Andrew Marr, samtidig med at han forsøger sig med et forsvar af den kontroversielle lov, der har fået kunstnere fra hele verden til at opfordre til boykot af den store sportsbegivenhed.

»Vi har fornylig vedtaget en lov, der forbyder propaganda - ikke bare om homoseksualitet, men også om seksuelt misbrug af børn«, siger præsidenten og fortsætter: »Dette har intet med forfølgelse af enkeltpersoner for deres seksuelle orientering at gøre. Der er en verden til forskel på disse ting«, siger Putin og hævder, at Rusland »på ingen måde diskriminerer mod homoseksuelle, hverken professionelt, karrieremæssigt eller socialt«.

»Når de homoseksuelle opnår stor succes, som eksempelvis Elton John, elsker millioner af vort folk ham, uanset hans seksuelle orientering.
Han er også et ekstraordinært menneske og en fremragende musiker«, lyder det.

Putin kommenterer tillige de opfordringer til OL-boykot, der kommer fra blandt andre Lady Gaga, Madonna og Lily Allen: »Folk har forskellig seksuel orientering, men vi byder alle atleter og alle OL-gæster velkomne«, hævder præsidenten, som tidligere har truet med at fængsle homoseksuelle atleter, der ikke forholder sig tavse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip